уторак, 08 фебруар 2022 13:16

Начелник округа Горан Нонковић присуствовао онлајн састанку са представницима Министарства рударства и енергетике

У петак, 04.02.2022. године, одржан је онлајн састанак поводом објављивања Јавног позива за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе као и градске општине - ЈП 1/22 02. фебруара 2022. године од стране Министарства рударства и енергетике.

Овај јавни позив, као и прошлогодишњи спроводе јединице локалне самоуправе, а мере које се финансирају су замена столарије, замена котлова, термичка изолација зидова и кровова и соларни панели.
Састанку су присуствовали начелник округа Горан Нонковић, градски већник за област комуналне делатности и инвестиције Ђорђе Зорић, заменик начелника одељења за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове Јасмина Шолар-Новаковић и извршилац на пословима енергетике Слађана Илић.

Том приликом је од стране представника града Сомбора изјављено да је у буџету града Сомбора издвојено 15 милиона динара, од чега је 5 милиона намењено за финансирање соларних панела, а остатак за замену столарије, замена котлова, термичка изолација зидова и кровова преостале мере.

Министарство рударства и енергетике је у јавном позиву предвидело доделу 50% средстава јединицама локалних самоуправа које се пријаве на јавни позив за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова (односно 70% за категорију IV јединица локалних самоуправа).Овај јавни позив је отворен до 17. фебруара 2022 године за ЈЛС.