уторак, 13 септембар 2016 08:23

Посета председника Покрајинске владе Игора Мировића Оџацима

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, са сарадницима, боравио је у петак, 9.09.2016. године у првој радној посети општини Оџаци, где се најпре састао са председником општине Душаном Маријаном, замеником председника општине Мирославом Кондићем, начелником Западнобачког управног округа мр Латинком Васиљковић, председником Скупштине општине Оџаци Гораном Ђаковићем, народним послаником Гораном Николићем, члановима Општинског већа, те представницима Дирекције за изградњу града и том приликом истакао да ће Покрајинска влада, заједно са општином, приступити реализацији важних инфраструктурних пројеката, који овај крај треба да повуку напред и омогуће боље услове живота и пословања.

Председник Покрајинске владе је са својим домаћинима обишао и индустријску зону у Оџацима, где се одвија наставак изградње саобраћајнице, која представља покрајинску инвестицију.

Председник Мировић изразио је задовољство због начина на који је до сада општина Оџаци уз, како је истакао, малу помоћ других нивоа власти, припремила и реализовала инвестиције на изградњи пословне зоне, где радови тренутно напредују. Уз нагласак да је важно подстаћи развој мање развијених општина, порука председника Мировића овога пута била је да се морају и снажније и боље, али и организованије потенцирати сви они потенцијали који ће индуковати бржи економски развој. 

Душан Маријан, председник општине Оџаци, најавио је наставак инфраструктурног опремања индустријске зоне, истакавши да је општина спремна да то заједнички финансира са покрајином. И он је изразио очекивање да би зона већ у току следеће године у пуном капацитету могла да прихвати потенцијалне инвеститоре.

Поред председника Мировића општину Оџаци су посетили и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић.

09092017_Mirovic_Odzaci 03.jpg 09092017_Mirovic_Odzaci 05 (1).jpg 148.jpg 158.jpg