петак, 29 јул 2022 14:22

НАЧЕЛНИК ЗБУО ГОРАН НОНКОВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК НА ТЕМУ БЕЗБЕДНОСТИ СТАНОВНИШТВА

У четвртак, 28.07.2022. године начелник Западнобачког управног округа одржао је састанак на тему безбедности становништва три округа, Западнобачког, Севернобачког и Севернобанатског управног округа.

Састанку су присуствовали, поред домаћина, начелника округа и начелници округа, градоначелници, начелници полицијских управа, начелници територијалних центара БИА Западнобачког, Севернобачког и Севернобанатског управног округа и представници Комесаријата за избеглице и директор опште болнице.

Након исцрпне дискусије на тему као и различитих искустава донет је закључак о интензивирању сарадње, као и појачаном ангажовању инспекцијских служби, полицијских управа и других надлежних институција, са логистиком јединица локалних самоуправа са територија сва три округа, а све у смислу спречавања и санкционисања незаконитих активности и радњи у циљу повећања безбедности становништва. Такође ће се наставити сарадња са Комесаријатом за избеглице Републике Србије кроз појачане активности у смислу институционалног решавања ситуација.